Αναζήτηση
 • Τιμή
  € -
Κατηγορίες

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ


 

Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας..
ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για την συντήρηση.)


Για την υγεία μας!
Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη η τακτική συντήρηση του κλιματιστικού μας, είναι η διαφύλαξη της υγείας μας.
Στα στοιχεία των κλιματιστικών, λόγω της συμπύκνωσης υδρατμών στον εξατμιστή (μόνιμη υγρασία),  οι συνθήκες είναι τέτοιες που ευνοούν την συσσώρευση και ανάπτυξη μικρό-οργανισμών και βακτηριδίων επιβλαβών για την υγεία μας, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις είναι δυνατή και η ανάπτυξη του βακτηριδίου της λεγεωνέλλας  (Legionella Pneumonia) που προκαλεί την γνωστή νόσος των λεγεωνάριων, η οποία μπορεί να επιφέρει ακόμη και το θάνατο.
Τα βακτηρίδια αυτά ανά- προωθούνται από το σύστημα κλιματισμού στον αέρα των χώρων διαβίωσης ή εργασίας. Ο κίνδυνος προσβολής των ατόμων, με προβληματικό κυρίως ανοσοποιητικό σύστημα, είναι μεγάλος.
Επίσης, η σκόνη, τα ακάρεα, οι τρίχες ζώων, η γύρις  καθώς και διάφορα οργανικά μικροσωματίδια που αποδομούνται, αποτελούν δυνητικά παθογόνους και αλλεργιογόνους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας, Τέτοιες συγκεντρώσεις παρατηρούνται στα air conditions και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τα καθαρίζουμε και να τα απολυμαίνουμε συχνά.

Για την οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενεργείας & Μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής του κλιματιστικού.
Η ελλιπής συντήρηση ενός κλιματιστικού, έχει ως αποτέλεσμα λόγω της συσσώρευσης ρύπων, το έμφραγμα
 των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας, και των κυψελίδων των στοιχείων τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας, πράγμα που εμποδίζει την σωστή ροή του αέρα και συνεπώς τη μεταφορά θερμότητας από το περιβάλλον στον χώρο και αντίστροφα. Ως εκ τούτου. δεν μπορεί να αποδώσει το ίδιο όπως όταν είναι καθαρό, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να δουλεύει περισσότερες ώρες και έτσι να καίει περισσότερο ρεύμα.
Επίσης, καθώς η φτερωτή του ανεμιστήρα με την πάροδο του χρόνου επιβαρύνεται με την επικάθηση  σκόνης,
αδυνατεί να απορροφήσει την ποσότητα το αέρα που χρειάζεται για να αποδώσει στον χώρο ικανοποιητικά το ψυκτικό φορτίο του εξατμιστή (στοιχείο), με αποτέλεσμα, και να εργάζεται αντιοικονομικά το κλιματιστικό, και να επιβαρύνεται δυσανάλογα ο συμπιεστής με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση του ορίου ζωής του, και το κόστος επισκευής ενός συμπιεστή κοστίζει σχεδόν όσο η μισή συσκευή!!!
Ένα μη συντηρημένο κλιματιστικό λοιπόν, αφ’ ενός δεν αποδίδει την ενέργεια για την οποία σχεδιάστηκε, και αφ΄ εταίρου διατρέχει συνεχώς τον κίνδυνο μείωσης της απόδοσης του, ή ακόμη και καταστροφής του σε ακραίες περιπτώσεις.
 Ένα καλά συντηρημένο κλιματιστικό, είναι σίγουρο ότι θα λειτουργεί σωστά και με καλή απόδοση για πολύ περισσότερα χρόνια από ένα μη-συντηρημένο κλιματιστικό μηχάνημα και θα εμφανίσει κατά τη διάρκεια ζωής του λιγότερες βλάβες.

‘Αρα, με την επιμελή συντήρηση του κλιματιστικού επιτυγχάνουμε μέγιστη απόδοση και οικονομία, και ασφαλή χρήση.

Ενδείξεις ότι χρειάζεται επειγόντως να πραγματοποιήσετε Service στο κλιματιστικό σας:
1) Αρχικά, η απόδοσή του κλιματιστικού είναι μειωμένη έως και ανύπαρκτη.
2) Ακούγεται εντονότερα ο ήχος που κάνει ο ανεμιστήρας του συστήματος, με αποτέλεσμα να γίνεται αντιληπτός και κατ’ επέκταση ενοχλητικός.
3) Θέτοντας το σε λειτουργία, κυριαρχεί μια ανεπιθύμητη μυρωδιά (πχ σαν κάποιον χώρο που δεν έχει αεριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κλεισούρα).
4) Δημιουργείται το αίσθημα της δυσφορίας στα άτομα που βρίσκονται στο χώρο.
5) Λαμβάνετε επιβαρυμένο λογαριασμό ρεύματος.
Αν δε θέλετε να βρεθείτε αντιμέτωποι με τις παραπάνω καταστάσεις (στην χειρότερη περίπτωση μπορούν να συνδυαστούν, παράλληλα) απευθυνθείτε το συντομότερο σε έναν επαγγελματία τεχνικό.

Κάθε πότε χρειάζεται συντήρηση το κλιματιστικό σας;
Ανεξαρτήτως αν ένα κλιματιστικό έχει δουλέψει λίγο ή πολύ, η συντήρηση του, πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε μία φορά τον χρόνο, κάθε χρόνο.Πολλές φορές δεν μας προειδοποιεί κάτι για το πότε πρέπει να συντηρήσουμε ένα air condition επειδή λειτουργεί κανονικά. Η κατανάλωσή του σε ρεύμα όμως, μπορεί να είναι μεγαλύτερη έως και 25% περισσότερο από την κανονική. 
Για τα οικιακά κλιματιστικά με συνήθη χρήση, μια επιμελής συντήρηση από επαγγελματία μία φορά το χρόνο θεωρείται επαρκής.  Για μεγαλύτερα επαγγελματικά συστήματα, η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται δύο φορές το χρόνο.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για την συντήρηση του κλιματιστικού;
Η σωστή απάντηση σε αυτό είναι, κάθε στιγμή του χρόνου, προτιμώντας όμως την περίοδο της άνοιξης ή έστω λίγο πριν ξεκινήσουν για τα καλά οι ζέστες του καλοκαιριού και ο φόρτος εργασίας που προκύπτει από τις νέες εγκαταστάσεις και τις βλάβες. Οπωσδήποτε πάντως, αποφύγετε τις περιόδους αιχμής, πχ στους καύσωνες.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ....... (ΨΕΚΑΣΜΟΣ  ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ;)
Είναι πιθανό να αναρωτιέστε αν μπορείτε να κάνετε συντήρηση μόνος σας. Ωστόσο, δεν αποτελεί τόσο εύκολη και απλή διαδικασία όσο φαντάζεστε.
Είναι πολλοί αυτοί, που νομίζουν ότι η συντήρηση ενός κλιματιστικού από τους ίδιους με ένα ψεκαστήρα  ή από κάποιον «ειδικό», πραγματοποιείται με έναν απλό ψεκασμό.
Αυτό είναι λάθος. Δεν γίνεται πραγματική συντήρηση & απολύμανση, και παραμένουν οι διάφορες μολυσματικές εστίες, οι δυσάρεστες οσμές, και φυσικά δεν γίνεται κανένας έλεγχος στην λειτουργία της συσκευής, αλλά και στην ποσότητα του FREON.
Πολλές φορές δε, χρησιμοποιούνται αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης χημικά προϊόντα με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην επιτυγχάνεται η συντήρηση του κλιματιστικού αλλά να έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα αλλεργιών.
Η εμπειρία, η τεχνογνωσία και ο επαγγελματικός εξοπλισμός που διαθέτει ο επαγγελματίας ψυκτικός εξασφαλίζουν την σωστή συντήρηση.
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν είναι προτιμότερο να αναθέσετε τη συντήρηση του κλιματιστικού σας σε κάποιο έμπειρο ψυκτικό, ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα δημιουργηθεί κάποια βλάβη στη συσκευή σας

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ STUDIO CLIMA
Σύμφωνα με το αμερικάνικο πρότυπο ASHRAE, οι απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν κατά την συντήρηση ενός κλιματιστικού είναι οι ακόλουθες:

 • Χημικός καθαρισμός – Απολύμανση.

Η STUDIO CLIMA χρησιμοποιεί  πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ χημικά μέσα κατά την συντήρηση, για την απομάκρυνση βακτηριδίων και ιών που προκαλούν οσμές, μύκητες, μούχλα κλπ από την επιφάνεια του στοιχείου του κλιματιστικού, καθώς και από την λεκάνη απόσταξης του νερού, και το υπόλοιπο αποχετευτικό του σύστημα.Με αυτόν τον χημικό καθαρισμό, εμποδίζεται επίσης η ανάπτυξη μικροβίων που ευθύνονται για τον σταφυλόκοκκο, την νόσο της λεγεώνας, την τυφοειδή σαλμονέλα, και τον ιό της γρίπης Α2 ( γρίπη του Χόνγκ Κόνγκ ), αλλά και τον ιό του απλού έρπητα.

 • Καθαρισμός όλου του αποχετευτικού συστήματος με χημικά μέσα πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ, και απόφραξη από τυχόν βούλωμα (που θα είχε ως συνέπεια να τρέχουν νερά μέσα στο δωμάτιο).

 • Καθαρισμός της εσωτερικής κοιλότητας της μονάδας.

 • Καθαρισμός της φτερωτής του ανεμιστήρα (αν αυτό κρίνεται απαραίτητο).

 • Καθαρισμός ολόκληρου του πλαστικού περιβλήματος της εσωτερικής μονάδας και των φίλτρων με πλύσιμο.

 • Έλεγχος και μέτρηση της απόδοσης του κλιματιστικού.

 • Έλεγχος της ποσότητας του FREON.

 • Πλήρωση με FREON (αν αυτό κρίνεται απαραίτητο).

 • Έλεγχος καλωδίων και αποκατάσταση τυχόν θορύβων που οφείλονται σε συντονισμό.

 • Ψεκασμός και καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας.

Σημ 1: Οι εργασίες συντήρησης διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο των μονάδων (οικιακού ή επαγγελματικού τύπου και VRV).
Σημ 2:  Όλα τα χημικά μέσα που χρησιμοποιούνται  είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ και είναι  υπό-αλλεργικά και άοσμα.                        

Βάζετε και FREON;
Μόνο αν το απαιτεί η μονάδα κατόπιν ειδικής μέτρησης γίνεται συμπλήρωση.
Αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί έλλειψη ψυκτικού υγρού, τότε θα πρέπει να αξιολογηθεί αν η έλλειψη αυτή οφείλεται απλώς στην φθορά του συμπιεστή και των λοιπών εξαρτημάτων του κλιματιστικού λόγω αστοχίας κατασκευής ή παλαιότητας , ή αν υπάρχει διαρροή στο ψυκτικό δίκτυο (σωληνώσεις και ρακόρ).
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί διαρροή, τότε θα πρέπει:
1. Να εντοπιστεί το σημείο διαρροής
2. Να εκκενωθεί το ψυκτικό δίκτυο από το εναπομείναν ψυκτικό υγρό
3. Να γίνει η επισκευή .
4. Να γίνει εκ νέου δοκιμή ελέγχου στεγανότητας με άζωτο, υπό πίεση.
5. Να γίνει εκ νέου η διαδικασία κενού
6. Να γίνει πλήρωση της εγκατάστασης με την κατάλληλη ποσότητα ψυκτικού υγρού.
7. Να γίνει εκ νέου έλεγχος της ορθής λειτουργίας του κλιματιστικού, θέτοντας την μονάδα σε λειτουργία.

Χρεώνομαι στη συντήρηση και για το FREON;
Για το συμπλήρωμα λίγων γραμμαρίων, όχι.  Είναι μέσα στα πλαίσια της τιμής συντήρησης.
Αν όμως λείπει πολύ ή όλο, τότε πρόκειται για διαρροή στο κύκλωμα και θα πρέπει πρώτα να εκτελεστούν όλες οι ανωτέρω εργασίες και καθώς ο χρόνος εργασίας και το κόστος ψυκτικών υγρών δεν είναι αμελητέο η κοστολόγηση και χρέωση γίνεται κατόπι συνεννόησης.
Εξαρτάται δε και από τον τύπο και μέγεθος του κλιματιστικού.

Γιατί να επιλέξω το STUDIO CLIMA για τη συντήρηση του κλιματιστικού μου;
Επειδή… Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι μια εργασία που απαιτεί ειδικά εργαλεία και ειδικές γνώσεις και συνεπώς θα πρέπει να εκτελείται από επαγγελματία ψυκτικό.
Επειδή… Η studio clima κάνει ολοκληρωτική συντήρηση με πιστοποιημένα χημικά προϊόντα, και όχι έναν απλό ψεκασμό.
Επειδή…Είμαστε 25 χρόνια επαγγελματίες και έχουμε την ικανότητα να αναλάβουμε μια ολοκληρωμένη συντήρηση για κάθε μάρκα κλιματιστικού. Παρέχουν υπηρεσίες για οποιονδήποτε επαγγελματικό ή οικιακό εξοπλισμό, είτε αυτός πρόκειται για κλιματιστικό δαπέδου, οροφής ή φορητή συσκευή.
Επιπλέον... Αναλαμβάνουν υπηρεσίες όπως επισκευέςεγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη των πελατών.
Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία και σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό, μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την απόδοση του κλιματιστικού σας.

 

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
Γιατί πρέπει να κάνουμε συντήρηση στο κλιματιστικό μας.. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.( Για ..
0,00€
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ